Yoga tijdens de overgang

De overgang is geen "probleem" wat eventjes gefixed kan worden. Integendeel juist. De nieuwe generatie vrouwen in deze boeiende levensfase staat volop in het leven en komt alleen nog maar meer tot bloei. Maar om de overgang te zien als een periode waarin je meer kunt winnen dan je verliest, ondanks alle klachten die dat met zich meebrengt, kun je wel wat tips en hulp gebruiken.

Door verschuivingen in de hormonen rond de overgang en menopauze moet het hele systeem van een vrouw telkens weer een nieuw evenwicht vinden. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal, geestelijk en spiritueel. En dat is nu juist de interessante uitdaging die er in besloten ligt. Hoe kan Yoga je daarin ondersteunen?

Tijdens onze yogalessen leer je je bewust worden van wat er in jouw lichaam en energie omgaat en wat daarin specifiek voor jou de juiste balans is.
Iedere vrouw is uniek en gaat ook op haar eigen wijze door dit overgangs proces heen. Daarom bestaat er geen “one size fits all” benadering (wat zelfs averechts kan werken!). Maar een persoonlijke benadering.

Yoga helpt je soepel te blijven, vermoeidheid tegen te gaan en de eventuele extra pondjes binnen de perken te houden, de veranderingen in je lijf te accepteren en te kunnen genieten van deze nieuwe levensfase.

De voordelen van yoga tijdens de overgang.

Als je ademhaling dieper wordt, krijg je meer rust om alles los te laten en te accepteren. Als je bijvoorbeeld een opvlieger krijg, kun je het veel beter van je af laten glijden. Alles wordt zachter. Daarnaast zorgt yoga ook voor hernieuwde energie. Je voelt gewoon dat alles weer gaat stromen in je lijf. 

Er zijn tijdens de yogalessen altijd oefeningen, zoals heupopeners en omgekeerde houdingen, ademhalingsoefeningen, bewustwordings meditaties zoals mindfulness die je daarbij helpen en die specifiek gericht zijn op het bevorderen van de energiestroom en balans in de hormoonklieren.

Balans in de hormoon klieren

Er zijn ook andere oefeningen die altijd in onze yogalessen zitten zoals adem-, meditatie- en ontspannings- oefeningen, die specifiek gericht zijn op het bevorderen van de energiestroom en balans in de hormoonklieren.

Het regelmatig beoefenen van yoga, en in het bijzonder Yin Yoga, brengt het hormoon systeem in balans. Yoga werkt preventief en regulerend en geeft een goede basis voor een positieve en inspirerende beleving van overgang en menopauze.

 

Wat onze cursisten schrijven ...

  Info & voorwaarden

  Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
  Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

  Contact

  Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


  © 2008 - 2024   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen