Onze Zen docenten

Marion Philippo

Zenleraar

Marion Philippo (1969) is opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart en Walter Jacobs bij Zen.nl.
Marion is oprichtster en eigenaresse van Joy of Yoga.
Ook is ze senior teacher ashtanga yoga vanaf 2008.

Sinds 2016 is Zen een wezenlijk onderdeel van haar leven. Marion: “Door Zen ben ik pas écht leren voelen. Ondanks de jarenlange yoga beoefening zat ik toch nog veel in mijn hoofd. Het bewuster voelen, het transparant maken van mijn denkpatronen, de eenvoud en de praktische kant van zen heeft me meer (in)zicht, rust en richting gegeven. 

Haar drijfveer om de schoonheid van zen en de waarde van meditatie met jou te delen is de totale vitaliteit en vrijheid die het kan geven. De grootste schatten die zenmeditatie haar heeft gegeven is dat niets ergens in hoeft te passen. En jij dus ook niet. Dat vaststaande ideeen mogen worden herzien. 
Daarnaast: door existentiële angsten en verlangens onder ogen te zien word je er niet langer door beheerst. 
Deze inzichten stellen je in staat om steeds vrijer en bewuster te kiezen voor het leven dat bij je past.

Marion is leerling van Dick ( Benji Roshi) Verstegen.


Miek Manders

Zenleraar

Miek heeft de vierjarige H.B.O. Maatschappelijk Werk opleiding gedaan en daarna de tweejarige Post H.B.O. Voortgezette, Agogische Opleiding (1977-1983) Miek heeft gewerkt als (groeps-)maatschappelijk werker in een Begeleidingshuis voor Jongeren (1977-1985). Ze heeft gewerkt als individueel- en groepsmaatschappelijk werker bij een organisatie voor maatschappelijk werk en dienstverlening, waarvan de laatste jaren ook een eigen praktijk voor Psycho-sociale hulpverlening (1985-2018). Ze heeft ook een 9 jarige studie gedaan aan de School voor Zijnsorientatie en Levenskunst (Boeddhisme en meditatie) (2002-2011). Na haar pensionering in 2018 is ze met Zen begonnen (studie en meditatie) en nu Zenleraar.
Het gedachtegoed van zen, de mooie rituelen en meditatievorm bevielen meteen erg goed en vanaf die tijd mediteert ze elke dag. Na 40 jaar maatschappelijk werkster te zijn geweest wil ze haar rijke ervaring graag inzetten als zenleraar. 
Miek is leerling van Dick ( Benji Roshi) Verstegen.

Wat onze cursisten schrijven ...

  Info & voorwaarden

  Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
  Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

  Contact

  Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


  © 2008 - 2024   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen